Indstilling er nøglen til at fastholde de gode medarbejdere

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Mennesker tænker ofte naturligt på sig selv først og prioriterer deres egne behov, udfordringer og mål uden at være opmærksomme på deres indvirkning på andre. Denne jeg-orienterede indstilling fører til stress, at man trækker sig, udmattelse og i sidste konsekvens, personaleomsætning eller konflikt. Arbingers metode til at fastholde og engagere personale hjælper medarbejderne med at åbne op for en ny bevidsthed om sig selv og andre, hvilket giver teammedlemmer mulighed for at hjælpe hinanden med at lykkes, tage ansvar for deres karriereudvikling og genoplive deres følelse af formål på arbejdspladsen.

Reduceret personale-omsætning

Reduceret antal uheld

Stigning i arbejdsglæde

Moral og engagement

Medarbejdere, der føler, at deres arbejde betyder noget, er langt mere tilbøjelige til at være innovative, overstige forventningerne og blive på lang sigt. Den følelse fremmer man blandt andet ved at give medarbejderne mere ansvar, så de føler, at de har kontrol over deres egen karriereudvikling

Medarbejderes præstation

Overbelastning og underpræstation skyldes samme årsag: indstilling. Ifølge en undersøgelse fra Forbes har virksomheder med engagerede medarbejdere 17% højere produktivitetsniveau end dem som ikke har. Arbinger hjælper arbejdsgivere med de nødvendige redskaber til at korrigere præstationsproblemer og arbejde med arbejdspladsudfordringer

Medarbejderomsætning

En undersøgelse fra Pew Research Center rapporterede at 57% af de adspurgte medarbejdere havde følelsen af manglende respekt som en medvirkende faktor til deres beslut om at skifte job. Organisationer skal bevidst fremme den vi-orienterede indstilling, der er nødvendig for, at medarbejdere føler sig ønskede og hørt. Medarbejdere, der føler, at deres organisation og leder investerer i dem, bliver mere produktive, loyale og innovative.

En negativ virksomhedskultur

En undersøgelse fra Hay Group afslørede, at virksomheder med stærke kulturer oplevede en 4,6 gange højere indtægtsstigning end andre. Når vi anerkender medarbejdernes og kollegaernes menneskelighed, er vi mere tilbøjelige til at være åbne og empatiske over for de emner, der er vigtige for dem. At muliggøre denne ændring i indstillingen inden for dit team kan nedbryde barrierer og åbne op for nye niveauer af samarbejde.

Flere måder at sikre, at din organisation har en vi-orienteret indstilling.

Rulla till toppen